Italiens nye justitieminister

Italiens nye justitieminister, från Neapel, heter Clemente Mastella.

Tidigare i år förhördes den 59-årige Mastella av Italiens nationella antimaffiadirektorat i Rom om sina kontakter med Francesco Campanella, som erkänt att han hjälpt Bernardo Provenzano, som nu är gripen men som då befann sig på flykt.

År 2000 deltog Mastella som vittne vid Campanellas bröllop, bland annat tillsammans med Siciliens guvernör, Salvatore Cuffaro, som nu är föremål för rättsliga åtgärder för att ha hjälpt maffian. Cuffaro nekar till brott.

Det är viktigt att betona att Mastella inte har anklagats får något brott.

Campanella däremot har varit synnerligen aktiv när det gäller att hjälpa Provenzano att hålla sig undan. 2001 ’ordnade’ han ett identitetskort åt Provenzano så att han kunde åka till Frankrike. När Campanella insåg att han själv kunde hamna i fängelse för de ’tjänster’ han utfört började han samarbeta med polisen som ’pentito’ (’botgörare’) och har gett flera vittnesmål om sina egna kontakter med maffian och kopplingar mellan maffian och politiker.

Mastella har varit med och startat fyra politiska partier. Efter att ha varit minister i Berlusconis första regering lämnade han högern 1998 för att starta ett eget parti och därifrån gick han vidare till vänstern.

Mastellas senaste parti, UDEUR (Unione Democratici per l'Europa) fick 1,4 procent av rösterna vid det nyligen genomförda valet i Italien.

Besök också
Bernardoprovenzano.net

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Jimmmy Nyberg

man kan undra vad som är på väg att ske.Tänk att även fotbollen som för mig skall vara rent och snyggt är rena skiten.Tyvärr har man i Italien inte få bort allt som har med mutor och annat rent utsagt bedrövliga saker att göra.Det är ju väldigt viktigt att de styrande i landet börjar leva efter regler som skall gälla övriga invånare.Maffian verkar ha ett finger med lite var stans, så länge det handlar om pengar och makt. Mastella verkar ju vara en person som inte har hittat sin plats var han står politiskt.Kanske bör det vara något att bestämma sig för.Vänster eller höger kan skilja sig en del i vissa frågor. Det skall bli spännande att se hur länge denna hopsatta regering kommer att kunna fungera.

2006-05-18 @ 18:27:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0