Fyra i koma efter att ha använt flytande ecstasy

I Villingen-Schwenningen i Baden Württemberg fördes fyra ungdomar i åldern 20-23 år till sjukhus med förgiftningssymptom efter att ha blivit medvetslösa i samband med ett techno-party i lördags.

Enligt uppgift från polisen har de fyra använt flytande ecstasy.  

Ecstasy farligt oavsett sättet att använda drogen
Under den första australiensiska nationella konferensen om nattliv, narkotikaanvändning och hälsorelaterade frågor, som hölls i Sydney den 29-30 september förra året presenterades resultaten av forskning utförd av universitetet i Adelaide.

I forskningsstudien, ’Health effects of stimulants and party drugs, konstateras bland annat att ecstasyanvändare som tar en tablett under en kväll inte nödvändigtvis löper mindre risk att drabbas av allvarliga, negativa effekter än de som använder flera tabletter.

Studier som genomförts på människor som besökt ravefester i Australien visade att koncentrationerna av ecstasy och metamfetamin i blod var högre hos vissa individer än man tidigare trott.

Ett intressant resultat av studien, vars resultat samlats in genom intervjuer, blodprov och kontroll av kroppstemperaturen hos ravebesökare, tyder på att de som använder ecstasy inte själva kan kontrollera koncentrationen av ecstasy i kroppen genom att inta ett mindre antal tabletter. I ett fall uppvisade en kvinna som tagit en ecstasytablett lika hög blodkoncentration som andra som tagit fyra ecstasytabletter.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0