Danska politiker: Bort med haschlangarna från Christiania!

Efter att en 19-årig konkurrerande ’utombys’ haschförsäljare nyligen slagits ihjäl i Christiania i Köpenhamn efter att ha försökt sälja hasch till ’spotpris’, uttalar sig nu flera politiker i Folketinget för att haschhandeln måste bort från Christiania, vilket christianiterna inte är särskilt intresserade av.

Christianiterna har själva tagit initiativ till att samarbeta med polisen för att få tag i den/de som mördade 19-åringen, men att lösa ett mord och samtidigt göra sig kvitt problemet som orsakade mordet är uppenbarligen ingenting för christianiterna.  

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Henrik

Mordet är naturligtvis en mycket tragisk händelse. Men som vanligt drar populistiska politiker i Danmark och svenska blogskribenter felaktiga slutsatser. Det grundläggande problemet är inte hasch i sig utan dess lagliga status. Den är nämligen illegal - även i Christiania. Vid legal försäljning av hasch skulle ett butiksbiträde av en officiell haschshop i värsta fall polisanmäla personen som sälja varan för ett lägre pris utanför butiken. Eller har ni någonsin hört att ett biträde av Systembolaget har slagit ihjäl en person som säljer importerad billig sprit ur bagageutrymme av sin bil framför Systemet?

2006-05-31 @ 18:49:45
Postat av: Lena

det händer mord över allt. så varför hakar de danska styrmakterna upp sig? jo just bara för att de inte vill ha kvar christiania över huvud taget. jag säger, låt de ha sin fristad. det sköts bra mycket bättre i christiania än ute i samhällena.

i våra samhällen mördas folk dagligen pga droger (dagligen var väl kanske att ta i men i alla fall). ett mord i christiania e väl inte hela världen...!!??

2006-06-01 @ 08:50:23
URL: http://lenaspingler.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0