Tjänstemän och politiker blir helt förvirrade av alkohol

Alkoholfrågan i Stockholm och Borlänge har stigit tjänstemän och politiker åt huvudet så till den milda grad att man undrar hur det egentligen står till med den alkoholpolitiska insikten.

Exempel 1:
I Stockholm kan Hammarby nu glädja sig åt möjligheten att inte bara se till att fotbollsfans blir segerrusiga utan också rusiga av alkohol. Socialtjänstnämndens tillståndsutskott i Stockholm har nämligen fattat beslut om att Hammarby får servera öl, vin och sprit, (det sistnämnda har dom inte ens ansökt om), på hemmaarenan Söderstadion.

Den som tidigare trott att fotboll och alkohol inte hör ihop uppmanas att revidera sin inställning.

Exempel 2:
I Borlänge bestämde sig elva krogar för ett minimipris på 'en stor stark' i syfte att få ner ölkonsumtionen. Vad hände? Konsumentverket tyckte det luktade kartellbildning och utfärdade förbud. Tafatta politiker finner sig antagligen i förbudet istället för att fortsätta det nykterhetspolitiska arbetet och låta det hela gå vidare till domstol för att sätta det nykterhetspolitiska arbetet på kartan ordentligt.

Hyckleriet när det gäller regelverk, producenter och konsumenternas hälsa är omfattande. Samtidigt som den socialdemokratiska regeringen är mån om att inte svenskarna ska bli en nation av spelberoende pokerentusiaster informerades vi nyligen om att socialdemokraterna i syfte att få in pengar till det partipolitiska arbetet tillsammans med Ungdomsförbundet SSU, Korpen och Cykelförbundet vill starta "laglig,trygg, ansvarstagande och säker" pokerverksamhet på Internet. Eller vad sägs om EU:s kamp mot tobaksproblemet å ena sidan och massiva EU-bidrag till europeisk tobaksodling? För att inte tala om den tidigare EU-kommissionären Emma Bonino som gick i spetsen för att få bort farliga leksaker för barn samtidigt som hon förespråkade legalisering av narkotika. Exemplen kan mångfaldigas. Politik är att vilja, sägs det. Frågan är vad man vill, när man vill och för vem man vill.

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0