Drogförebyggarkonferens i Norrköping

Nordiska förebyggarkonferensen är den nionde i sitt slag, som Riksförbundet SMART ordnar. I centrala Norrköping kommer forskare, deltagare och föreläsare, som på ett eller annat sätt arbetar med att förebygga drogmissbruk, att träffas och utbyta erfarenheter från arbetet bland ungdomar.

”Det känns roligt att under dessa dagar dels få delge vår metod för att förebygga missbruk redan i tidig ålder, men det är även en chans att lära av varandra”, säger Lars Forsberg, förbundsordförande i SMART.
Bland föreläsarna finns Sara Damber, som startade ungdomsorganisationen Friends, komikern tillika nyktre alkoholisten Uffe Larsson och Britt af Klinteberg, psykologiprofessor från Karolinska Institutet.
 
I programmet ingår även en "partihöjdardebatt" med bland andra Maria Wetterstrand under ledning av landshövding Björn Eriksson, tidigare rikspolischef. Konferensen håller på i två dagar (plus en extra dag för rysktalande).

”Vi hoppas att den här konferensen ska inspirera både föreläsare och deltagare till att fortsätta sitt viktiga arbete”, avslutar Lars Forsberg.

När
Torsdag 23/3 kl 9.00 till fredag 24/3 kl 16.00.

Var
Sessionssalen Rosen, Trädgårdsgatan 21 i Norrköping

Fakta
Riksförbundet SMART arbetar drogförebyggande med hjälp av positiv förstärkning och individuella kontrakt med ungdomar. Målet är att förhindra och/eller uppskjuta olika slags drogdebuter. SMART har 30 000 lokalt anslutna unga medlemmar i 70 kommuner i Sverige. Vår modell, kontraktsmetoden, har nu även spridits till Finland, Ryssland, Litauen och Vitryssland.
För ytterligare information, vänligen kontakta
 
Lars Forsberg, förbundsordförande
Telefon: 0611-348 398
Slim Lidén, förbundssekreterare
Telefon: 08-742 1000

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0