Fräscha grepp för att stävja narkotikamissbruk och langning av alkohol till ungdomar


I den mån systemet ännu inte tillämpas lokalt ännu borde fler polismyndigheter rikta blickarna mot till exempel Nordvästra Skåne och Motala.

I nordvästra Skåne startar polisen en kampanj för att angripa ungdomsfylleriet. Kampanjen kommer att pågå under hela sommaren. Alla under 20 år med alkohol på allmän plats löper risk att bli av med alkoholen. Kampanjen är följden av ett kraftigt ökat ungdomsfylleri.

”All brottslighet börjar med att man dricker öl och röker hasch. Det måste hända något nu…Ertappas någon som är under 20 år med sprit tas spriten i beslag och polisen gör en anmälan om olaga överlåtelse av alkohol – langning”, säger kommenderingschefen Sven Holgersson till Helsingborgs Dagblad.  

Också i Motala börjar man konsekvent använda den ’nya’ metoden. Istället för att hälla ut alkoholen beslagtas alkoholen för att utgöra bevis i en polisutredning.

Konsekvent genomförda är initiativen förhoppningsfullt effektiva, på samma sätt som drogkontroller i trafiken, under förutsättning att de genomförs regelbundet, på oregelbundna tider och där man kanske minst kan ana det.

Polisiära överraskningsmoment för att stävja drogmissbruk är alltid välkomna.

Apropå polisiära överraskningsmoment finns det anledning att uppmärksamma gatulangningsgruppen i Borås som på kort tid gjort omfattande insatser mot drogmissbruket i Borås med omnejd (Sjuhärad) där avsikten enligt chefen för gatulangningsgruppen, Lars Birkhammar, var att ”strypa en del av flödet inför sommaren då många unga testar”.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0