Frankrike och Italien får betalt för att dom producerar för mycket vin

Nu är det verkligen hög tid att reformera den europeiska vinindustrin eftersom produktionen inte står i någon som helst rimlig proportion till konsumtionen.

Att vinproducenterna försökt allehanda tricks för att övertyga EU-medborgarna om det förträffliga i att dricka mer vin eller att de anser att skatterna på alkoholhaltiga drycker bör förändras – naturligtvis till förmån för vinproducenterna – är välkända exempel på sådana tricks.

Hur som haver så beslutade EU-kommissionen den 7 juni att betala Frankrike och Italien fullkomliga fantasibelopp för att omvandla totalt 560 miljoner liter vin (Frankrike 300 miljoner liter och Italien 260 miljoner liter) bland annat till biobränsle eftersom det inte finns avsättning för produkterna.


Men eländet är inte slut än. Både Spanien och Grekland har också begärt ersättning för att bli av med sin överproduktion. Spanien, 30 miljoner liter, och Grekland 50 miljoner liter.

2004 kostade den här sortens vindestillering 512 miljoner euro (4,5 miljarder kronor).

Vem betalar kalaset? Gissa det du!

Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Jimmy Nyberg

Vad härligt.
Skönt att det är så bra på alla plan i samhället så vi kan ge ut pengar hur som helst. Enligt vad jag förstått och sett har inte alla medborgare i EU mat och bostad för natten. Möjligt man kunde satsa lite på det först, för pengar som blir kvar kan de säkert hjälpa en del länder med en betydligt bättre drog politik och satsa på förebyggande arbete mot dessa enorma kostnader som blir utav alkoholmissbruket som även vinet bidrar till. De pengar som alkoholmissbruket för med sig gällande skador på kropp och annat som blir till följd utav missbruket är kanske inte det största problemet för mig utan det är nog livskvaliten som går förlorad för alla dessa människor och andra inblandade i dess närhet. Jag hoppas alla förstår att vi gemensamt betalar detta idiotiska elände.

2006-06-10 @ 13:09:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0