Dags för analys – Ska Ringholm gå?

Sverige är borta ur fotbolls-VM och av allt rabalder att döma kunde man nästan ha förväntat sig svenska flaggan på halv stång så här dagen efter då vanmakten för nationens fotbollsfans är total och då alla analytikermottagningar, psykakuterna undantagna, är stängda och endast jourapotek har begränsade öppettider.

Vilken tur då att vi har media och TV-soffor som kan såväl förklara som klargöra för varje stackare som ännu inte begripit det, eller har bristande sjukdomsinsikt och vägrar begripa det, att Sverige är ute ur VM.

Sigmund Freud och hans anhang kan dra något gammalt över sig för analysen är redan helt klar. Henke Larsson missade sin straffläggning. De svenska benen nådde inte ända fram och herr Lagledaren är, enligt ansvariga analytikerna på förbundet Tyck Till & Ös På, den som är ytterst skyldig varför han lämpligast bör förpassas till en plan där inga bollar finns. De svenska fotbollsmiljonärerna hotar med att lämna in, vilket uppenbarligen inte skulle resultera i några omfattande problem för någon.

Det förvånar mig att ingen ännu krävt Bosse Ringholms avgång på grund av hans totala passivitet vid arenan i München. Som vice statsminister och idrottsminister och dessutom närvarande vid Sveriges VM-match mot Tyskland i München borde han ha utnyttjat tillfället till ministerstyre, läxat upp herr Lagledaren och använt ett och annat välanpassat tillmäle till herrar fortbollsmiljonärer.

Hade Ringholm lyckats med sitt ministerstyre och ’vänt’ matchen hade han säkerligen klarat av KU:s granskning. Vem i KU skulle ha vågat sätta sig upp mot en Ringholm med stöd från ett vinnande VM-lag och hela Sveriges befolkning?

Som bekant blev det nu inget ministerstyre och heller ingen engagerad styrning från herr Lagledaren så tills måndag morgon får varje fotbollsfans leva med sin egen misslyckandepsykos tills representanterna från Tyck Till & Ös På dyker upp i TV-sofforna för att förklara hur allt egentligen ligger till.

Kan du inte vänta tills i morgon med att kurera dig så finns det en snabbkur, som kan leda till ökad insikt och göra att du slipper höra på tramset i TV-sofforna – nämligen det faktum att Tyskland spelar helt enkelt bättre fotboll än Sverige. Tyskland var bäst! Sug på den du!

Att begära herr Lagledarens eller någon annans avgång är ungefär lika begåvat som att kräva att Destination Gotlands vd får sparken för att en del passagerare blir berusade och slår medtrafikanter på käften. Mig veterligt har herr Lagledaren aldrig varit i närheten av bollen under VM i Tyskland, vilket kan vara ett problem i sig, men det blir besynnerligt att kräva herr Lagledarens avgång när rimligen usla fotbollsspelare borde avgå. Kanske kan dom bli nya herrar Lagledare i något annat fotbollsälskande land – i Tyskland till exempel.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0