"Vi är politikens optimistkonsulter"

Vi är politikens optimistkonsulter
Foto: Torgny Peterson

"Vi är politikens optimistkonsulter" sa Maria Wetterstrand i sitt tal i Almedalen idag - ett tal som inte bjöd på så mycket nytt. Två förslag förtjänar dock att nämnas.

I sitt tal presenterade Wetterstrand ett förslag som handlar om att ge föräldrar mer tid till barnen. Föräldrar som vill minska sin arbetstid till 75% eller mindre ska, enligt förslaget, få ersättning med 1.000 kronor per månad tills barnet fyller tre år. "Det skulle kosta 2,5 miljarder kronor och det är värt pengarna", sa Wetterstrand.

I sitt anförande tog Peter Eriksson upp att man förespråkar beslutande folkomröstningar. Så borde till exempel den pågående grundlagsutredningen då den är färdig överlämnas till folket för en beslutande folkomröstning. 

I övrigt menade Wetterstrand att Miljöpartiet skiljer sig från andra partier genom sina visioner och långsiktighet i de politiska förslagen. "Var inte rädda för att rädda framtiden", sa Wetterstrand och parollen skulle kunna tillämpas på i stort sett allt det som de båda språkrören talade om.

Strax under ett par tusen åhörare fanns på plats i Almedalen ikväll.

Du kan läsa de båda talen här.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0