Upp till kamp kriminologer!

Advokatsamfundets generalsekreterare, Anne Ramberg, är oroad över Bodströms påstått hårda tag när det gäller lagstiftningen och inte minst det tjugotal lagar som, enligt Ekot, resulterat i skärpt lagstiftning riktad mot enskilda individer.

Som ett brev på posten dyker naturligtvis Jerzy Sarnecki upp ur kriminologlådan och upprepar mantrat att tuffare tag inte minskar brottsligheten. Med anledning av detta skulle det vara oerhört intressant om Sarnecki och hans kriminologkamrater kunde presentera några konstruktiva förslag om vilka lagstiftningsåtgärder som skulle kunna vara lämpliga. Jag menar just lagstiftningsåtgärder och inte bara ospecifierat, socialpolitiskt valfläsk om bättre möjligheter för alla.

Socialpolitiska och andra förändringar i samhället kan innebära ökade möjligheter för alla medborgare att avhålla sig från brott, men som bekant har Sverige inte nått dit än och i avvaktan på resultatet av sådana förändringar i positiv riktning förefaller det rimligt att i flera avseenden skärpa lagstiftningen för vissa brott eller...? 

Upp till kamp kriminologer för ökade (lagstiftnings)möjligheter! 

Torgny Peterson
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0