Inte mycket folk än så länge

35181-8
Foto: Torgny Peterson

Från den  här scenen i Almedalen kommer partiledarna att hålla sina tal inför den församlade 'menigheten' och journalistkåren. Folktomt som synes, men bilden är tagen mitt på dagen igår. Med 25 plusgrader och strålande sol vistas dom flesta en sådan dag på stranden i Tofta eller vid någon annan strand på Gotland eller kanske vid hamnen i Visby där det i bästa fall svalkar något en varm sommardag.

Ikväll, söndag 2 juli, kommer det förmodligen att se annorlunda ut både på och vid den här scenen då socialdemokraternas partiledare Göran Persson håller sitt tal.

Visste du förresten att det var Olof Palme som 'uppfann' det som utvecklat sig till den så kallade Almedalsveckan. Det var 1968 då det begav sig första gången. "Första talet skrev han på baksidan av ett Konsumkvitto från Konsum Fårö. Han stod på ett lastbilsflak i västra hörnet av Almedalen. Det fanns inga högtalare, det behövdes inte. Han pratade högt för de hundra, kanske tvåhundra åhörarna som slutit upp. Världspressen representerades av de tre Gotlandstidningarna", berättar Thage G. Peterson i en specialutgåva av Gotland Just Nu från GotlandsPress AB.

Med all säkerhet blir det fler än tvåhundra ikväll.

Torgny Peterson 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0