Stockholms Stad betalar ut pengar till drogliberaler

För en tid sedan inkom det uppgifter till folkpartiets oppositionslandstingsråd, Birgitta Rydberg, att Stockholms stads socialtjänstnämnd via sitt förenings- och organisationsutskott gett bidrag till Svenska Brukarföreningen. I ett öppet brev till socialborgarrådet Margareta Olofsson (v) krävde Rydberg att socialtjänstnämnden snarast ska ompröva beslutet på grund av att Svenska Brukarföreningens medlemsskap i ett drogliberalt nätverk som heter Encod.

Rydberg har också låtit granska landstingets bidragsgivning och kunnat konstatera att även landstinget givit bidrag till Svenska Brukarföreningen, inbakat i ett beslut där totalt 13 miljoner fördelades på 81 av 91 sökande organisationer. I en skrivelse, inlämnad i förra veckan, har hon begärt att landstinget ska ompröva sitt beslut. Skrivelsen behandlas på torsdag och Rydbergs förhoppning är att pengarna ska kunna stoppas.

Efter en vidare granskning har det också visat sig att Socialstyrelsen tillhör dem som låtit sig luras att ge bidrag till Svenska Brukarföreningen.

"Vår kritik av hur Stockholms Stads socialtjänstförvaltning har hanterat ärendet kvarstår. Men kritiken måste nu också riktas till en större krets där även landstinget och Socialstyrelsen finns. Det är orimligt att skattepengar går till organisationer som mer eller mindre öppet förespråkar en drogliberal hållning", säger Rydberg.

En enkel granskning av Svenska Brukarföreningens hemsida ger länken till http://www.encod.org/ . Encods motto är: "The war on drugs must end. Please help us to declare peace. Join ENCOD." På Encods hemsida anges Svenska Brukarföreningen som en av medlemsorganisationerna och en av Svenska Brukarföreningens medlemmar anges som kontaktperson för Sverige i en drogliberal pamflett, konstaterar Rydberg.

"Den allt överskuggande majoriteten av invånarna i Sverige förväntar sig skattepengar ska motverka narkotika, inte använda skattepengar till organisationer som vill göra det lagligt att knarka," fortsätter Rydberg.

"Besluten att stödja Svenska Brukarföreningen måste omedelbart omprövas. Räcker inte kostnaderna i mänskligt lidande och i pengar som narkotikan redan kostar oss? Ska vi dessutom slänga pengar på att göra fler till narkomaner?" avslutar Rydberg sitt uttalande.

Andra medlemsorganisationer som anges på Encods hemsida är bland annat:

Serious Seeds, Netherlands [http://www.seriousseeds.com/]
Säljer frön till Marijuana bland annat.
Razzia [http://www.razzia.no/]
En norsk netzine som propagerar för harmreduktion.
Legalise Cannabis Alliance [http://www.lca-uk.org/]
[http://www.ccguide.org.uk/]
Cannabisförsvarare

På Encods hemsida finns också en skrift som på ett antal olika språk förespråkar att man ska få odla och använda "lättare droger". Som svensk kontaktperson i skriften anges en person med svenska brukarföreningen som mail.

För mer info: Patrik Silverudd, 070-737 42 54

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0