Fria sprutor åt österrikarna

Efter helgens dopningsrazzia mot österrikiska skidåkare och det som avslöjats i samband med detta kan man undra om Österrikes OS-skidåkare har startat sitt alldeles lilla egna sprutprogram för att genom kriminella metoder försöka roffa åt sig äran av något som dom uppenbarligen är rädda för att inte klara av odopade.

I samband med italienska polisens razzia, som orsakade stor bestörtning bland de drabbade österrikarna, hittades både använda och oanvända sprutor och medicinsk utrustning.  Den förre skidtränaren Walter Mayer, välkänd för sina dopinginsatser i Salt Lake City, fanns uppenbarligen i närheten men stack iväg då han fick reda på att polisen var på väg. Efter att ha krockat med en polisbil greps han av österrikisk polis.

10 österrikare dopingtestades i lördags kväll. Två av dom har fått sparken från det österrikiska teamet. Hur historien slutar med Mayer återstår att se.

Att oanmälda, överraskande dopningskontroller behövs förefaller Österrikes OS-skidåkare vara, än så länge, levande bevis för. Resultaten av proverna förväntas vara klara idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0