Nederländerna tar krafttag mot prostitution

Flera holländska media rapporterar idag om det beslut som stadsfullmäktige i Amsterdam tog igår och som innebär att en tredjedel av bordellrummen, fler än 100 av de nu existerande 360, i Amsterdams ’red light’-distrikt ska stängas igen. 

Det kommer i fortsättningen också att bli allt svårare för nya försäljare i sexbranschen att etablera sig då Amsterdam nu infört ett nytt sätt att granska och inspektera prostitutionsverksamheten. Hittills har 33 försäljare fått nobben efter att de nya reglerna infördes. 

Borgmästaren i Amsterdam, Jop Cohen, konstaterar att det måste bli ett slut på kriminaliteten i prostitutionsdistriktet. 

Inte en dag för sent har Amsterdam konstaterat att kriminaliteten i området är omfattande, något som också gäller cannabishanteringen där antalet så kallade coffee shops i Nederländerna stadigt minskar.

Det är också intressant att notera coffee shop-innehavarnas vandel. Du kan läsa mer om den här

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Jimmy Nyberg

Se till att ta bort de alla nu existerande 360 bordellrummen. Märkligt att ett land som Sverige inte gör mer för att visa sin avsky mot detta elände. Vid fotbolls VM var det livat ett tag om hur det var i Tyskland med bordeller. Holland görs det inget åt alls på riksdags nivå. Hur länge kan vi tycka att det är acceptabelt med bordellrum och coffee shops. VAKNA POLITIKER

2006-12-04 @ 17:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0