Fängelset rena knarksnabbköpet

Som om inte Skottland redan har nog med problem ute i samhället kommer nu rapporter om att fängelset Castle Huntly, utanför Dundee, är rena knarksnabbköpet där intagna till och med levererar narkotika till missbrukare utanför fängelset! 

Ett expertvittne, William Percy, säger i ett yttrande, citerat av The Scotsman, till Perth Sheriff Court att ”vissa institutioner, som Castle Huntly, har sånt överflöd av diamorfin (läs heroin!) att lokala missbrukare tar sig in på området för att handla av den intagna. 

Den tidigare chefsinpektören för det skotska fängelserna, Clive Fairweather, säger till samma tidning att kriminalvården tar alltför lättsinnigt på narkotika – något man varnades för redan för fyra år sedan. 

Enligt William Percy smugglas narkotikan ofta in i samband med intagning i anstalten, eller kastas den över muren eller tas den till och med in av personalen. Advokaten Billy Somerville säger till tidningen att placera en missbrukare i Castle Huntly är som att sätta en barnunge i en godisaffär. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0