En internationell konvention mot dopning inom idrotten träder snart ikraft

Den nya internationella konventionen mot dopning inom idrotten under FN-organet Unesco kommer att träda ikraft den 1 februari 2007. Detta efter att Luxemburg som trettionde stat lämnat in sitt ratifikationsinstrument till Unescos generaldirektör. Sverige var det första landet i världen att ratificera konventionen. Unesco-konventionen syftar till att harmonisera den globala kampen mot dopning inom idrotten bl.a. genom att betona Världsantidopningsbyrån WADA:s mandat som det ledande internationella organet för bekämpande av dopning inom idrotten.

"Jag är mycket glad över att Unesco-konventionen snart kommer att träda ikraft. Kampen mot dopning inom idrotten är global och kräver internationellt samarbete mellan staterna och idrottsrörelsen," säger idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth.

"Det är min övertygelse att alla idrottare har rätt att tävla i en dopningsfri miljö och på rättvisa villkor. Genom Unesco-konventionen har vi fått ett viktigt instrument för att göra det möjligt," tillägger idrottsministern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0