Elva kommuner i satsning mot knark på krogen

Mobilisering mot narkotika har beslutat att stödja elva nya kommuner i arbetet mot narkotika i krog- och nöjesmiljöer.Utvecklingsarbetet kommer att ske i Helsingborg, Hudiksvall, Norrköping, Norsjö, Sundsvall, Uppsala, Värmdö och Västerås samt de tre kommunerna Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet i samarbete. 

"Krogen är en viktig arena i arbetet mot narkotika. Restaurangpersonal använder narkotika mer än andra yrkesgrupper och krogen är också en plats där många unga människor kommer i kontakt med droger," säger Björn Fries, nationell narkotikapolitisk samordnare. 

Utvecklingsarbetet kommer att påbörjas under 2007 då varje kommun ska sätta samman en arbetsgrupp med representanter från kommun, polis och lokala krögare.

Kommunerna ska också utarbeta planer för hur tillgången på narkotika ska begränsas.  Mobilisering mot narkotika står för ett ekonomiskt startbidrag på 50 000 kronor per kommun (Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet ses i detta sammanhang som en kommun) och finansierar utbildning och utvärdering. Kommunerna får också kompetensstöd av personer som arbetat mot narkotika på krogen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0