Drogutvecklingen i Sverige 2006

Idag publicerades CANs (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) årliga översikt om alkohol- och narkotikautvecklingen i Sverige. Kapitel om sniffning, dopning och tobak ingår också, liksom en engelsk översättning av sammanfattningen. Rapporten bygger på CAN-undersökningar samt ett stort antal andra källor. 

En sammanfattning (14 sidor) av rapporten hittar du här. En omfattande (43 sidor) sammanställning av överskådliga diagram hittar du här

Vill du läsa hela rapporten (318 sidor) kan du beställa den via CAN:s hemsida

”Det är mycket positivt att de yngre som inte dricker alls har blivit fler, att narkotikaanvändningen minskar både bland flickor och pojkar och att sniffandet minskar,” säger Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson i en kommentar.

”Arbetet ska fortsätta med oförminskad styrka för att minimera alkohol- och droganvändningens skador på individ och samhälle. Detta sker i linje med regeringsförklaringen, att en restriktiv alkohol- och narkotikapolitik ska föras för att minska totalkonsumtionen. Den andel ungdomar som dricker riktigt mycket alkohol har dock tyvärr ökat, vilket ytterligare understryker vikten av ett fortsatt effektivt drogförebyggande arbete,” avslutar Maria Larsson. 

Har du kollegor i utlandet kan du med fördel rekommendera en sammanfattning på engelska av rapporten. Den engelska sammanfattningen finns här

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0