Mijailovic ska stanna i Sverige!

”Anna Lindhs mördare ska avtjäna sitt straff i Sverige”, säger folkpartiets rättspolitiske talesman Johan Pehrson, med anledning av att den serbiska regeringen på tisdagen har svarat ja på den livstidsdömde Mijailovic tidigare begäran om att få avtjäna straffet i Serbien.
 
”För det första så är Mijailovic skyldig till mord på vår utrikesminister och hans dåd riktades därmed också mot Sverige som nation. För det andra saknar Serbien påföljden livstids fängelse och det är oklart hur hans straff skulle komma att omvandlas om han förflyttades. I grunden är det en riktig princip att icke-svenska medborgare ska avtjäna sina straff i hemländerna, men i Mijailo Mijailovics fall saknas skäl för att tillgodose detta önskemål.”
 
”Att låta Anna Lindhs mördare förflyttas till ett land där han sannolikt har sympatier bland vissa extrema politiska grupper för det utrikesministermord han begått och dömts för är för mig helt främmande”, säger Johan Pehrson.

Kommentarer
Postat av: Jimmy Nyberg

Man borde kanske se till hur vi vill ha det med egna medborgare som döms i utlandet.Då är i stort sett alla överens om att man skall försöka ta hem sina brotslingar för att de skall få sitta ett par år i fängelse och sedan gå fria i Sverige.Att då kanske vägra andra att komma till sitt ursprungsland gör nog det hela svårare om det blir det omvända när det gäller "svenskar" som vill hit för att avtjäna sitt straff. Oftast handlar det om förhandlingar där det borde vara lika från bägge håll.
Det hela är nog ett utspel för att dra till sig uppmärksamhet inför stundande val tycker jag mig kunna se. All publicitet man kan få verkar man vilja ta vara på.

2006-08-23 @ 18:50:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0