Alla skolor i Sverige får egen kontaktpolis

Regeringen har den 10 augusti beslutat att ge Rikspolisstyrelsen i uppdrag att utveckla sitt samarbete med landets skolor. Målsättningen är att det skall bli lättare för landets skolor att komma i kontakt med polisen.

Regeringen har under de senaste åren genomfört stora satsningar på polisen. Det finns i dag över 1500 fler poliser jämfört med för sex år sedan. Polisen är en viktig aktör bland flera för att säkerställa en grundläggande trygghet för allmänheten. Genom uppdraget till Rikspolisstyrelsen vill regeringen ytterligare förstärka polisens roll för ökad trygghet i samhället. Väl utvecklade kontaktvägar och långsiktiga relationer mellan polisen och skolan ligger helt i linje med grundtankarna bakom närpolisreformen och är en hörnsten i regeringens kriminalpolitik.

"Uppdraget innebär att vi förstärker polisens tillgänglighet för barn och ungdomar. Varje elev, förälder och personal skall veta vilken eller vilka poliser man skall vända sig till", säger justitieminister Thomas Bodström i en kommentar till regeringens beslut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0