Polisbelöning för identifiering av marijuanarökare

I USA är det mycket vanligt med polisstationer på universitetområdet, så också vid University of Colorado i Boulder.

Förra veckan arrangerade marijuanareaktionärerna, dvs de som förespråkar legalisering av marijuana, en ’röksession’ på ett avspärrat område. Omkring 2.500 marijuanareaktionärer personer samlades på området för att röka marijuanans lov.

Parallellt med detta utlyste universitetspolisen, som i likhet med många andra anser att ett universitet inte ska hysa missbruksaktiviteter, en uppmaning till folk på plats att höra av sig till polisen om man på någon av de 150 publicerade bilderna kände igen någon av de personer polisen ville ha identifierad för att inte ha följt gällande uppmaningar.

Publiceringen av bilderna uppskattades av det stora antal som erhöll 50 dollar per korrekt identifiering, men marijuanareaktionärerna var mindre positiva. Så sa till exempel kampanjledaren för en av de reaktionära marijuanaorganisationerna, som kallar sig ’För säkrare alternativ för njutbar reaktion’ och som menar att marijuana är ett säkrare alternativ än alkohol, att ”dom [polisen] använder pengar för att förvandla det här universitetsområdet till en kultur med informatörer.”

I Sverige diskuteras i många sammanhang huruvida bilder på brottslingar ska publiceras eller ej. Kanske kan det här utgöra ett inslag och stimulans till ytterligare debatt.

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0