Knarkförespråkare ny president i Bolivia?

Om preliminära resultat från det bolivianska presidentvalet står sig så kommer landet och övriga länder att ha den tvivelaktiga glädjen att ha att göra med en president som är ivrig förespråkare för legalisering av koka.

Evo Morales, indianen, kokabonden och ordföranden för de bolivianska kokaodlarna har nu lyckats ta sig upp på presidenttronen, vilket inte bådar särskilt gott vare sig för landets politiska framtid, utrikes relationer eller narkotikapolitiken.

1995 besökte Morales & Co Europa tillsammans med de övriga medlemmarna i legaliserings- cirkusen Coca Tour 95, då man bland annat försökte övertyga EU-parlamentariker och diverse organisationer och enskilda individer i Europa om att det vore en förträfflig idé att lansera kokatandkräm och kokaté. 

Självklart hade Morales redan då starkt stöd av europeiska legaliseringsförespråkare. Det förefaller mer än sannolikt att Morales fått såväl logistiskt som annat stöd från krafter utanför Bolivia för att ta sig dit han är idag - till presidentposten.

Om Bolivias utveckling nu går mot en narkostat eller ej återstår att se. Morales kvalifikationer för att styra landet är inte imponerande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0